afm7_tvc_vrijstelling_vergunning
Park Naut

Het dorp Oude-Tonge is erg populair onder watersporters. Het gezellige centrum beschikt over verschillende horeca, een winkelcentrum en een wekelijkse markt. Op 9 kilometer van Oude-Tonge ligt de ‘hoofdstad’ van Goeree-Overflakkee, Middelharnis. Het is hier gezellig winkelen en dineren en ’s zomers worden er allerlei activiteiten georganiseerd. De prachtige oude havenstad Zierikzee ligt op zo’n 25 kilometer. De stad behoort tot de top-10 van Nederlandse monumentensteden en is een bezoek meer dan waard!

https://parknaut.nl

OUDE TONGE

Het dorp Oude-Tonge ligt op Goeree-Overflakkee en is met name populair bij watersporters. Oude-Tonge beschikt over een gezellig centrum met kleinschalige horeca, een winkelcentrum, enkele supermarkten en een wekelijkse markt op vrijdagochtend.

Door de ligging aan de Krammer-Volkerak heeft u vanaf Oude-Tonge toegang tot alle mooie wateren in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Ook om te fietsen is het een schitterende omgeving. Het uitstekend fietsroutenetwerk biedt mooie routes naar Zierikzee of Bruinisse, Fort Ooltgensplaat en wijnboerderij de Kleine Schorre.

https://parknaut.nl

MIDDELHARNIS

Middelharnis is een voormalig vissersdorp met een oud centrum aan het Haringvliet en de ‘hoofdstad‘ van Goeree-Overflakkee. Hier is het gezellig winkelen en in de zomer vinden tal van evenementen plaats, zoals de Menheerse Havendag. Middelharnis vormt samen met Sommelsdijk een tweelingdorp met een bijna identieke Voorstraat met historische en monumentale panden.

Zeker een bezoek waard is de Menheerse Werf, een unieke combinatie van een historische belevingswerf, een werkend werf voor varend erfgoed en een basis voor kleinschalige cultuurhistorische evenementen in de open lucht. Ook het prachtige oude raadhuis, het streekmuseum Goeree-Overflakkee en het filmhuis Middelharnis, het kleinste filmhuis van Nederland, moet u zeker niet overslaan.

https://parknaut.nl

ZIERIKZEE

Zierikzee is een Havenstad op Schouwen-Duiveland met een rijke historie, meer dan vijfhonderd monumenten en behoort tot de top 10 van den Nederlandse monumentensteden. Haar ontstaan en welvaart dankt Zierikzee de ligging aan de Gouwe, de belangrijkste scheepvaartverbinding tussen Vlaanderen en Holland in de Middeleeuwen.

Tijdens een stadsontdekkingstocht kunt u op eigen gelegenheid door het indrukwekkend centrum met muren, poorten, torens en molens wandelen en meer over haar lange geschiedenis ervaren. Tussen al die mooie panden liggen ook tal van winkels, van grotere ketens tot mooie boetieks.

https://parknaut.nl

WILLEMSTAD

Als u terug wilt gaan in de tijd, dan bent u in Willemstad aan het juiste adres. Willem’s stad is één van meest strategisch gelegen vestingsteden van Willem van Oranje. De band met Oranje is er nog steeds; ook nu nog draagt Koning Willem-Alexander de titel “Heer van Willemstad”.

Willemstad is één groot monument. Gedurende een wandeling trekken de roerigste perioden uit de vaderlandse geschiedenis aan u voorbij. Oude vuurmonden turen over de hoge stadswallen. Schrik echter niet, de kanonnen dreigen niet…..ze heten u welkom!

MEER ONTDEKKEN

Er is veel te doen op Goeree-Overflakkee. Van leuke attracties voor kinderen, bijzondere (roof)vogels bekijken, prachtig viswater voor hengelsporters, sportieve (strand)activiteiten, de historie bekijken in musea of op avontuur met een gids tijdens één van de vele excursies.

Meer weten?
Park Naut Park Naut Naar
culinair
Park Naut Park Naut Naar
natuur