afm7_tvc_vrijstelling_vergunning
Park Naut

DE PERFECTE UITVALSBASIS

voor iedere vorm van recreëren

Op de site van Visitgo wordt gekopt met ‘Goeree-Overflakkee, eiland waar je letterlijk en figuurlijk alle kanten op kunt’. En zo is het! Wat een fantastische plek om vakantie te vieren. Voor iedereen! Want of u nu fanatiek watersporter bent of het liefst urenlang, shopt, fietst of op het strand ligt, het kan hier allemaal.
Het schiereiland wordt omringd door de Noordzee, de Grevelingen en het Haringvliet.
 

Geniet op één van de 16 stranden heeft op de kop van het schiereiland.  Strijk neer bij een strandtent of in één vam de pittoreske dorpjes of  geniet van de flamingo’s en andere vogels.
De natuur op Goeree is indrukwekkend mooi en veelzijdig.

https://parknaut.nl

PRACHTIGE NATUUR

Eerst was er eeuwenlang zee en nu, na aanleg van de Philipsdam, zijn de slikken en gorzen aan het Krammer-Volkerak drooggevallen. De natuur heeft zich wonderwel aan de nieuwe omstandigheden aangepast. Op de Hellegatsplaten bloeien planten als zeekraal en zeeaster en vanuit de vogelkijkhutten zijn meeuwenkolonies en zelfs flamingo’s te zien. Er lopen vele fiets- en voetpaden dwars door het natuurpark heen. Vlakbij Naut zijn verschillende stranden te vinden waar u heerlijk kunt zwemmen, eten, drinken en surfen.

Meer weten?
https://parknaut.nl

PITTORESKE PLEKKEN

Het dorp Oude-Tonge is erg populair onder watersporters. Het gezellige centrum beschikt over verschillende horeca, een winkelcentrum en een wekelijkse markt. Op 9 kilometer van Oude-Tonge ligt de ‘hoofdstad’ van Goeree-Overflakkee, Middelharnis. Het is hier gezellig winkelen en dineren en ’s zomers worden er allerlei activiteiten georganiseerd. De prachtige oude havenstad Zierikzee ligt op zo’n 25 kilometer. De stad behoort tot de top-10 van Nederlandse monumentensteden en is een bezoek meer dan waard!

Meer weten?
https://parknaut.nl

HEERLIJK ETEN

Wilt u met samen genieten van mooie gerechten? Dit kan natuurlijk in een van de vele restaurants in Oude-Tonge, Middelharnis of een van de andere dorpen in de omgeving. Hier wordt u heerlijk culinair verrast met al het lekkers wat de streek te bieden heeft. U vindt hier ambachtelijke streekproducten die u de smaak van de omgeving letterlijk laten proeven. Of het nou om vis, vlees of schelpdieren gaat, in deze streek, gelegen aan de prachtige kust, komt u gegarandeerd aan uw trekken.

Meer weten?
Omgeving en activiteiten

DUIK IN EEN NIEUWE WERELD

Wist u dat de Grevelingen, een merengebied vlakbij Waterlodges Naut, het meest gevarieerde visbestand van heel Europa herbergt? In dit unieke gebied valt enorm veel te ontdekken, vanaf de wal, vanuit uw boot én in het water zelf!

De Grevelingen is namelijk een populair duikgebied. De wereld is hier onder water minstens even afwisselend en verrassend als de wereld boven water. Neem een duik in een nieuwe wereld en bewonder de onderwaterflora en -fauna. Wanneer u geluk heeft kunt u hier zeepaardjes en zelfs zeehonden tegenkomen! In het meer zijn maar liefst 23 locaties aangewezen als duikplaatsen en u kunt op verschillende locaties rondom het meer duikuitrusting huren. 

Blijft u liever boven water? De directe omgeving van Waterlodges Naut is geschikt voor iedere vorm van watersport. U kunt in dit unieke gebied bijvoorbeeld prachtige tochten met een sloep maken. In Oude-Tonge zelf en op verschillende andere locaties kunt u een sloep huren. Neem een goedgevulde picknickmand mee en meer aan bij een van de vele eilandjes: hier geniet u van rust die in Nederland nog maar zelden te vinden is!

Ook voor zeilliefhebbers zijn de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren een fantastische gebied. Ontdek per zeiljacht de Grevelingen, het Krammer of verder zuidelijk, het schitterende Veerse Meer. De meren zijn weids en rustig, ideale plekken om zeilend te ontdekken.

Wanneer u op zoek bent naar een nóg sportievere uitdaging op het water, dan is het nabijgelegen Brouwersdam een ideale plek. Hier kunt u onder andere zeekajakken, surfen en kitesurfen. 

Bekijk de mogelijkheden